Wednesday, December 26, 2012

Aksel 1 Yaşında!

Aslinda bu yazidan once uzun bir yaz tatili yazisi yazmistim ama bir tus ile tum yazdiklarimi sildikten sonra ne bir daha yazmaya vakit bulabildim ne de hevesim oldu acikcasi.. Simdi kisa bir ozet gecebilirim aslinda.. Aksel'imiz 5. ayinin sonlarindayken uzun bir yolculuga ciktik ailece.. Turkiye-Amerika arasi gidiste kolay ama donuste zor bir yolculuk gecirdik. Turkiye'de oldugumuz sure boyunca hem pek cok kisiyi mutlu ettik hem de kendimiz cok mutlu gunler gecirdik. Tabii ki zorluklar da yasadik ama Aksel ile zorluklar bile tatli oldu bizim icin.. Bu 3 aylik tatil boyunca Aksel bize bir suru yeni sey yasatti. Turkiye'ye vardiktan yaklasik 2 hafta sonra ek besinlere basladik. Ilk haslanmis sebzeler tadan minik Aksel'in bagirsaklari bozulunca biraz ara verip tekrar baslamak zorunda kaldik. Bebekler icin hazirlanan haslanmis sebzeler, tuzsuz corbalar yerine Aksel bizim yedigimiz yemeklerin tadini daha cok begendi.. 8. ayin icinde kendisi meshur Bursa iskenderinin tadina varmis bulunuyordu. 7. ayin icerisinde Aksel iki minik dise sahip oldu, ilk defa yuzdu, desteksiz oturdu ve kuzeni Ali Cinar ile tanisti.


Ilklerle dolu yaz tatilinin ardindan eve donus biraz zor oldu. Hem yolculuk zor gecti hem de evde annesi ile yalniz kalinca biraz sikildi. Bunun uzerine onu Gymboree Play&Music'e yazdirdik. 9. aydan beri haftada bir kez derse, birkac kez de Open Gym saatlerinde oyun oynamaya gidiyoruz. Aksel ikinci dersin sonunda arkadaslarini izleyerek emeklemeye basladi. Turkiye'den dondukten sonra uyku problemleri yasadik ve bunu "uyku egitimi" ile cozmeye calistik. Egitimimiz hastalik ile cakisinca tam basariya ulasamadik ama akilli Aksel bundan bilr bir ders cikarabildi.. Simdi mukemmel olmasa da iyi bir uyku duzeni, harika sayilabilir bir istahi, herkese anlatacak bir suru lafi ve 4 tane minik disi var :-)

Aksel bugun tam 1 yasinda.. Evet, biz de herkes gibi "nasil gecti anlamadik" diyoruz.. Ama daha cok da her aninin nasil da beynimize kazindigini konustuk bugun.. Aksel bugun dogumgunu serefine uzun uzun ellerini birakip ayakta durdu.. Biz bunu cigliklar ve alkislarla kutladik :-)

Hayatimizin son bir yili digerlerine gore cok degisik gecti.. Simdi bakinca sanki hep zorlandigimiz, uykusuz ve yorgun oldugumuz zamanlar cogunluktaymis gibi gorunuyor ama dusununce, hayatimizda hic son bir yildir guldugumuz gibi icten gulmemis ve hic bu kadar icten sevmemisiz sanki.. Aksel'e sahip oldugumuz icin cok sansliyiz ve bunun icin her gun sukrediyoruz. Insallah akli ermeye basladiginda onun da bizim icin ayni sukrani duyabilecegi birer anne-baba olabiliriz. Onu utandirmadan, bunaltmadan onu ne kadar sevdigimizi hissettirebiliriz..

No comments:

Post a Comment