Friday, May 25, 2012

Aksel'in İkleri:)




Henuz aramiza katilali 5 ay oldu ama ne cok ilk yasadi minik Aksel! Simdi de ilk buyuk yolculuguna hazirlaniyor.. Onumuzdeki hafta 3 ayligina Turkiye'ye gidiyoruz ve bu yolculuk icin hem cok mutlu hem heyecanli hem de biraz gerginiz(sanirim bir tek ben gerginim). Aslinda farkinda olmadan aldigimiz biletimiz ideal bir ucus planina sahip. Aksel'in uyku saatinden 1 saat once kalkiyor ucagimiz ve uygun bir aktarma saati ile ikinci ucusa geciyor. Ben surekli planlar yapmadan duramiyorum ama bu yolculugun bizim icin suprizlerle dolu oldugu kacinilmaz sanirim:) 





Gectigimiz haftalar boyunca Aksel kendini pek cok gelistirdi! Gelismelerin en tazesi 24 Mayis gunu kendini dizlerinin uzerine hafifce kaldirip ileri itti. Bu sekilde ileri dogru gidebildigini kesfetti ve istedigi her seye ulasmaya basladi. Biz de iki dizini ayri ayri hareket ettirmesi icin ona destek oluyoruz:) Akilli bidik emzigini kendi istegi ile tutup, agzindan cikariyor ve yamuk yumuk da olsa agzina geri koyabiliyor. Artik araba koltugunda, edeki salincakta ve bebek arabasinda otururken dirseklerinden kuvvet alarak kendini ileri itiyor. Bu sekilde yatar pozisyondan oturmaya geciyor ve bu da yetmezmis gibi otururken yanlardan asagi dogru egiliyor. Artik tehlike cok daha yakinimizda sanirim. Bir de ayak parmaklari da cok kuvvetli, bazi oyuncaklari elleri yerine ayaklari ile tutuyor:) Son bir haftadir ayaklarini agzina sokmaya basladi.. Bundan pek hoslandigini soyleyemem:)



 
 Gelismelerin en zevklisi ise Aksel'in bize ve kendi kendine anlattiklari:) Aslinda eger biz konusuyorsak, daha cok dinlemeyi tercih ediyor. Ama besiginde ya da minderin uzerinde yalniz biraktigimizda kendi kendine o kadar cok sey anlatiyor ki! En net cikardigi sesler "vavavava", "gaygaygayyy", "meme" ve bilicli olarak soylemedigini bilsek de "anneeee" ya da "anniiiiii". Sanirim bu genis kelime haznesinde her gun okudugumuz kitaplarin faydasi buyuk!

No comments:

Post a Comment